Известие

Collapse
No announcement yet.

Ел. стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ел. стъкла

Здравийте колеги!Отново имам въпрос към вас - има ли начин ел. стъклата на прадните врати да могат да се свалят и вдигат при загасена кола(без да съм дал на контакт) без да се преправят и да се прекарват през акумолатора?И ако не маже,лесна ли е тази процедура да се прекарат през акумолатор и да може да работят без да е дадено на контакт?Защото ми писна като се прибера да загасвам колата и чак след това да се сещам,че съм забравил стъклата отворени. Идеята ми е,понеже не съм с фабрична аларма,а със слагана,и знам,че има опция за автоматично затваряне на стъклата след включване на алармата,ма трябва да отида при алармаджията да я включи тая опция,та се надявам,че правейки това ще се наложи и да прекара стъклата през акумолатор.Кажете какво мислите.
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Според мене при всички случаи ще мине през акумолатора,дали през алармата или по друг начин.Но най добре през алармата щом го има като функция.
    146 JTD-2000г.
    Punto 1.2

Comment

Има си реле което захранва модула за елстъклата като дадеш на контакт. Може да се преправи да се включва по твое желание (примерно от алармата и тогава ще бачкат джамците и на угасена кола )

пс: Гледам си с 146, не знам дали при тях има опция за отваряне на багажника от купето с копче. Та ако имаш такава екстра, да знаеш че се захранва от същото реле което е и за стъклата. Само че е свързана към нормално затворените контакти. С други думи, ако захраниш релето и работят елстъклата, не бачка онова отзад и обратно.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov
        Има си реле което захранва модула за елстъклата като дадеш на контакт. Може да се преправи да се включва по твое желание (примерно от алармата и тогава ще бачкат джамците и на угасена кола )
        Тва преправяне ще бъде извършено от алармаджията.Иначе предполагах че има такова реле,но не смея да пипам,въпреки че имам добра представа в областта с тоците.

Първоначално публикувано от tonov
        пс: Гледам си с 146, не знам дали при тях има опция за отваряне на багажника от купето с копче. Та ако имаш такава екстра, да знаеш че се захранва от същото реле което е и за стъклата. Само че е свързана към нормално затворените контакти. С други думи, ако захраниш релето и работят елстъклата, не бачка онова отзад и обратно.
        Аз изобщо нямам нито копче,нито жило за отваряне на багажника(без тая екстра ми е колата),така че няма да има проблем с това.Благодаря много,колега tonov.

Comment

Проблема го реших сравнително просто, само с две мостчета - едното е на релето за ел. стъклата, а другото е в контролера за управлението им.
          Щом отбираш малко от тоци, мисля, че и ти ще се справиш.

1. Запоява се мостче между клеми 30 и 87а на релето. Така постоянно се подава 12V на бутоните за управление на предното дясно стъкло.

2. Запоява се мостче в контролера за управление на предното ляво стъкло, като по този начи се осигурява постоянно 12V на контролера.
          Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Забравих да кажа и за един малък недостатък. Постоянно светят лампите в бутоните за управлението на стъклата и вечер се виждат на тъмно. И това може да се реши лесно, но ... свикнах вече и не ме дразни.
            Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Първоначално публикувано от Detron
              Забравих да кажа и за един малък недостатък. Постоянно светят лампите в бутоните за управлението на стъклата и вечер се виждат на тъмно. И това може да се реши лесно, но ... свикнах вече и не ме дразни.
              Моите по принцип си светят постоянно,без да съм правил тази интервенция,така че може би и при теб е така и не е заради прерлавянето.

Comment

Ми те си светят постоянно, а тва със постоянното захранване на ел стъклата, според мен не е доба идея
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                  Ми те си светят постоянно, а тва със постоянното захранване на ел стъклата, според мен не е доба идея
                  на мен ми харесва идеята. Ти защо не я одобряваш?
                  PLAY GOLF, DON'T DRIVE GOLF !!!
                  Alfa Romeo 146 Boxer 1.6

Comment

Първоначално публикувано от kordilio
                    .... натискат ти леко прозореца -> с тел докопва бутона и ...... OPEN
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Аз имам една друга идея, ама не знам може ли да се осъществи...
                      Реле с време закъснение на алармата и краен изключвател на горна позиция на стъклото.
                      Като заключиш подава ток на стъкло ако е отворено и спира затварянето като изключвателя сработи, а след 1 - 2 минути и релето се изключва.
                      Как мислите може ли да се направи такъв тунинг?
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от proper
                        Първоначално публикувано от kordilio
                        .... натискат ти леко прозореца -> с тел докопва бутона и ...... OPEN
                        е да ама... нали се сещаш че ако решат да влизат нищо не може да ги спре.....
                        PLAY GOLF, DON'T DRIVE GOLF !!!
                        Alfa Romeo 146 Boxer 1.6

Comment

Първоначално публикувано от morfius
                          Аз имам една друга идея, ама не знам може ли да се осъществи...
                          Реле с време закъснение на алармата и краен изключвател на горна позиция на стъклото.
                          Като заключиш подава ток на стъкло ако е отворено и спира затварянето като изключвателя сработи, а след 1 - 2 минути и релето се изключва.
                          Как мислите може ли да се направи такъв тунинг?
                          Всичко може, ма тва с крайни изключватели ич не ми аресва Немате ли си модули за стъклата бре? Нали като се натовари мотора при крайно положение ги спира? За кво са тия изключватели и тем подобни механични щуротии? Най-малкото никога нема да ти е затворено плътно стъклото
                          А релета за време готови има колко щеш
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

На старото ми БМВ алармата затваряше и стъклата, като я включиш. Интересно, че като отключиш (с дистанционното) и стъклата заставаха в положението, преди заключване, което докъдето е било свалено...

Алармата беше допълнително монтирана.
                            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 90 hp 1996

Comment

За да може да се затварят стъклата при включване на алармата, тя трябва да има "канал" аз подаване на сигнал към тях, освен това стъклата трябва да имат спец. модул - 145/146 го нямат. Ланчата ми го имаше и беше голям кеф като си цъкаш алармата как се прибират сами. Един модул струва към 20-40 лв. ама си нямам и идея как се монтира. Иначе мисля, че принципът на работещите стъкла без контакт е като на радиото зависи как се вържат...
                              Относно това че кражбата се улеснява - тия коли ги отключват много по-бързо без изобщо да проверяват има ли контакт на стъклата или няма
                              Виж Алфата ...

Comment

Working...
                              X